Foto-Aija Geida

Kūku pildījums
 no burkāniem un bumbieriem 0

Sastāvdaļas:

• 3 bumbieri

• 1½ glāzes skaidiņās sarīvētu burkānu

• kārbiņa (500 g) ananasu

• 3 ēdamkarotes citrona sulas

• 500 g ievārījuma cukura

• tējkarote malta kanēļa

• ¼ tējkarotes maltu krustnagliņu

• ¼ tējkarotes malta muskatrieksta

Pagatavošana. Bumbierus nomizo un sagriež mazos kubiciņos, apslaka ar citrona sulu, lai nekļūst melni. Burkānus sarīvē skaidiņās, ananasus ar nazi sakapā mazos gabaliņos. Liek katliņā ananasus, bumbierus un burkānus, pievieno garšvielas un vāra 10 minūtes, līdz bumbieri kļūst mīksti. Pievieno ievārījuma cukuru un vāra vēl piecas minūtes. Vārīšanas laikā ievārījums cītīgi jāmaisa, lai nepiedeg. Lej tīrās burkās.

Reklāma
Reklāma
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
Lasīt citas ziņas

Ideāls pildījums burkānu, kabaču kūkām un tortēm. Var izcept visvienkāršāko biskvītu, un, starp kārtām liekot šo ievārījumu, izdodas viegla vasaras kūka. Ja pildījumam vēl izmanto putukrējuma, svaigu ogu un mascarpones siera masu, tā būs karaliska torte! Šis ievārījums piemērots arī griķu vai rudzu un kviešu pilngraudu pankūkām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.