Kūka slinkajām saimniecēm. Bet garda gan! 0

Inta Vilcāne, AS “Lauku Avīze” bibliotekāre: Šīs ātri pagatavojamās kūkas recepti zinu kopš bērnu dienām, jo to mēdza taisīt mana mamma.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Vajag Selgas cepumus (klasiskos un ar šokolādi), saldo krējumu, biezpienu, cukuru, vaniļas cukuru, dekorēšanai – rīvētu šokolādi.

Cepumus kārto traukā cieši citu pie cita. Vienkāršajā kūkas versijā tos pārklāj ar saputota saldā krējuma un biezpiena masu, tad liek nākamo cepumu kārtu (cepumus pirms tam pamērcē pienā). Tālāk atkal putukrējuma un biezpiena kārta (var pievienot kakao, tad kūka būs garšīgāka!), pienā pamērcēti cepumi un masa. Rotā ar rīvētu šokolādi, var likt arī šķēlītēs sagrieztus augļus un ogas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Saldo krējumu var saputot arī ar svaigo sieru (tad vajadzēs pievienot vairāk cukura).

Mana mamma krēmu vārīja, bet tas ir laikietilpīgāk, nekā sakult saldo krējumu un biezpienu. Uz cepumiem var ziest arī ievārījumu, bet es tā nedaru, jo man ievārījums negaršo.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.