Kūka “Pavlova” ar ogu cepurīti 0
Gatavo kūkas kārtas
16 paipalu olu baltumus saputo, lēnām pievienojot 200 g cukura, beigās iecilā 2 tējk. citrona sulas un nepilnas 2 tējk. kartupeļu cietes.
Uz cepamā papīra uzvelk divus apļus, katru 20 cm diametrā, un uz tiem uzklāj saputoto olas baltumu apmēram 5 cm biezā kārtā. Liek cepties līdz 170 °C grādiem sakarsētā krāsnī, temperatūru tūlīt samazinot līdz 120 °C. Cep 1 st. 20 min. Kūku lēnām atdzesē turpat cepeškrāsnī.
Gatavo krēmu
16 paipalu olu dzeltenumus ar 125 g cukura un 2 ēdamk. kukurūzas cietes sakuļ gaisīgā masā.
Vaniļas pākstij izņem sēkliņas, kopā ar 375 ml piena katlā maisot uzkarsē, uzmanīgi pielej olu masai un viegli sakuļ. Masu pārlej atpakaļ katlā un uz vidēji karstas uguns silda apmēram 2 līdz 3 min, līdz tā krietni sabiezē. Izkāš caur sietu un pievieno 2 ēdamk. mīksta sviesta.
Krēmu atdzesē, pilda starp bezē kārtām un klāj uz kūkas. Vārītā krēma vietā var izmantot saputotu saldo krējumu ar cukuru. Rotā ar ogām vai augļiem.
Recepti piedāvā Kokneses paipalu fermas “Rīta putni” saimnieki Baiba Sudmale un Bruno Cīrulis