Kūka Pavlova ar ogām un putukrējumu 5
Sastāvdaļas
• 4 olu baltumi
• Šķipsniņa sāls
• 250 g pūdercukura
• 1 tējkarote baltvīna etiķa
• 1½ tējkarotes kukurūzas miltu
• Saldais krējums
• Sauja aveņu
• Sauja lielogu melleņu
• Sauja kazeņu
Pagatavošana.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Tas jādara ļoti rūpīgi, lai baltumā neiekļūtu ne kripatiņas dzeltenuma, jo tas satur taukvielas, kas neļauj baltumus kārtīgi sakult.
Viegli saputotiem olu baltumiem pakāpeniski pieber pūdercukuru un kuļ, līdz masa kļūst pavisam stingra. Lai kūka būtu vijīgāka, pielej baltvīna etiķi vai citrona sulu, kā arī iecilā kukurūzas miltus.
Pannā ieklāj pergamentu un ar ēdamkaroti liek olbaltuma masu tā, lai ripas malas būtu augstākas. Starp katru ripu atstāj nedaudz vietas, jo karstumā olbaltums nedaudz izpletīsies. Pannu liek uzkarsētā cepeškrāsnī un olbaltumu piecas minūtes cep +180 °C, tad temperatūru noregulē uz +140 °C un turpina cept aptuveni pusotru stundu. Izslēdz cepeškrāsni un ļauj cepumiem atdzist. Gatavā bezē iedobītēs pilda putukrējumu un ogas.