Foto: Anda Krauze

Kūka Pavlova ar ogām un putukrējumu 5

Sastāvdaļas
• 4 olu baltumi
• Šķipsniņa sāls
• 250 g pūdercukura
• 1 tējkarote baltvīna etiķa
• 1½ tējkarotes kukurūzas miltu
• Saldais krējums
• Sauja aveņu
• Sauja lielogu melleņu
• Sauja kazeņu

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Tas jādara ļoti rūpīgi, lai baltumā neiekļūtu ne kripatiņas dzeltenuma, jo tas satur taukvielas, kas neļauj baltumus kārtīgi sakult.

Viegli saputotiem olu baltumiem pakāpeniski pieber pūdercukuru un kuļ, līdz masa kļūst pavisam stingra. Lai kūka būtu vijīgāka, pielej baltvīna etiķi vai citrona sulu, kā arī iecilā kukurūzas miltus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pannā ieklāj pergamentu un ar ēdamkaroti liek olbaltuma masu tā, lai ripas malas būtu augstākas. Starp katru ripu atstāj nedaudz vietas, jo karstumā olbaltums nedaudz izpletīsies. Pannu liek uzkarsētā cepeškrāsnī un olbaltumu piecas minūtes cep +180 °C, tad temperatūru noregulē uz +140 °C un turpina cept aptuveni pusotru stundu. Izslēdz cepeškrāsni un ļauj cepumiem atdzist. Gatavā bezē iedobītēs pilda putukrējumu un ogas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.