Kūka mājas gaumē 1
Mīklai: 300 g miltu, 250 g margarīnu vai sviestu, 250 g skābā krējuma, sāls.
Krēmam: 0,5 l piena, 70 g miltu, 6 olas, 70 g sviesta, 200 g iebiezinātā piena, vanilīns.
Kā gatavot?
Mīklu gatavo tāpat kā strūdelei. Sadala trīs vai četrās daļās, plāni izrullē. Katru kārtu cep cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 7 min. Izņem no cepeškrāsns, ļauj atdzist. Katliņā uzvāra pienu, pieber vanilīnu. Sakuļ miltus, olas, sviestu un lej klāt pienam. Kad mērce uzvārījusies un sāk biezēt, pievieno iebiezināto pienu; ļauj atdzist, tad smērē starp kūkas kārtiņām.
Gatavoja SIA “Ogres Presižs” konditore Marika Bērziņa. 2011. gadā izstādē ”Riga Food” konditorejas uzņēmumu konkursā SIA “Ogres Prestižs” ieguva 1. vietu un titulu “Gada konditorejas uzņēmums”.