Kūka ar upeņu masas pildījumu 0
Mīklai:
150 g miltu
50 g sviesta
50 g cukura
1 olas
Pildījumam:
200 g upeņu
120 g cukura
100 g saldā krējuma
2 olas
20 g kartupeļu cietes
Gatavo mīklu. Mīkstu sviestu samaisa ar cukuru. Pievieno olas, samaisa.
Pakāpeniski pievieno miltus, katru reizi kārtīgi samaisot.
Sataisa no mīklas bumbiņu.
Mīklu liek formā, vislabāk 22 cm diametrā. Izkārto pa visu formiņu un izveido malas 3 cm augstumā.
Liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Upenes liek blenderī. Pievieno 100 g karsta ūdens, sablenderē, līdz veidojas vienmērīga masa.
Iegūto masu liek caurdurī (biezumus izmet).
Sakuļ olas. Pievieno ogas, cukuru, saldo krējumu un cieti. Labi samaisa, lai veidotos vienmērīga masa un cukurs izkustu.
Sagatavoto mīklas formu liek 180 grādos cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.
Izņem mīklu no cepeškrāsns, liek pildījumu un cep vēl 30 minūtes.
Pilnībā atdzesē un tikai tad pasniedz.
Recepte no kamelena.ru