Krunkainie sieriņi. Saimniecības “Cirtumnieki” recepte 2

Biezpienam pieber ķimenes, pievieno krējumu, sāli, visu labi samīca. Tad masu liek traukā, pārsedz ar tīru drēbi un tur siltā telpā. Pēc 4–6 dienām biezpiens pārklājas ar baltu pelējumu.

Reklāma
Reklāma
Pasaules gals ir tuvāk, nekā domājām: Vatikāna slepenajos arhīvos atrasta sena grāmata, kurā minēts gads, kad pienāks pastarā diena
Kanādā “uzsprādzis jauns vilnis” ar ideju, ka Kanādai jāiestājas Eiropas Savienībā 25
Mājas
Pārāk ilgi uzglabāta malka var palikt veca, un tā vairs nav piemērota apkurei. Cik ilgi drīkst glabāt? 17
Lasīt citas ziņas

Pelējums nav jānoņem, bet labi jāizmīca pa visu biezpienu. No masas veido koniskus, četrkantīgus vai arī stabiņveidīgus 50–100 g smagus sieriņus. Saliek uz dēļa un pārklāj ar karstā ūdenī samērcētu mitru drēbi.

Drēbe jāmaina, un sieriņi jāpārvieto no vienas vietas uz otru reizi dienā. Pēc 6–8 dienām sieriņi kļūst gļotaini un sakrunkojas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tad tos saliek kastēs cieši citu citam virsū un tur pagrabā. Pēc 2–3 dienām sieriņi kļūst mīksti un ir ļoti pikanti. Pēc tam tos var arī kaltēt.

Vairāk recepšu un padomu – tematiskajā avīzē “Mājas Gardumi”!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.