Krēmsiera deserts ar cidonijām un riekstiem 0
Sastāvdaļas:
180 g “Rasas” krēmsiera ar jogurtu,
150 ml saldā krējuma,
60 ml cidoniju sīrupa,
2 ēdamkarotes cukurotu cidoniju vai sukāžu,
80 g lazdu riekstu,
rika rupjmaizes,
4 ēdamkarotes brūnā cukura.
Kā gatavot?
Saputo saldo krējumu un tajā iemaisa krēmsieru, cidoniju sīrupu un sasmalcinātas cidonijas.
Apgrauzdē riekstus un attīra no miziņām. Sadauza un liek karstā pannā, pievieno cukuru un pastāvīgi maisa, kamēr cukurs ir karamelizējies un rieksti sacukurojušies.
Rupjmaizi sagriež vai sarīvē ļoti plānās strēmelēs. Liek uzkarsētā krāsnī un apgrauzdē.
Krējuma un krēma masu liek deserta traukā, rotā ar rupjmaizes kraukšķi un riekstiem.