Krēmīga un maiga šampinjonu biezeņzupa 0
Sastāvdaļas
250g šķēlītēs sagrieztu šampinjonu
1 neliels, sasmalcināts sīpols
safrāns
50g sviesta
250g vistas gaļas buljona
250ml piena
2 ēdamkarotes miltu
saldais krējums pēc vēlmēm – atkarībā cik treknu un biezu zupu vēlas
baltmaizes grauzdiņi
pipari un sāls pēc garšas
Pagatavošana
Panna izkausē sviestu, pievieno sēnes, sīpolu un safrānu – apcep aptuveni 5 minūtes, kamēr kļūst mīksti.
Iesijā miltus un labi samaisa.
Pakāpeniski pievieno buljonu un pienu, pieber piparus, sāli.
Uzliek vāku un vāra uz nelielas uguns aptuveni 20 minūtes, ik pa laikam apamaisot.
Noslēgumā pievieno saldo krējumu un sablenderē, līdz iegūst viendabīgu konsistenci.
Pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem un pāris šampinjonu šķēlītēm.
Avots: videovirtuve.lv