Krēmīga kartupeļu zupa ar bekonu 0
Trekna, bet izcili garda zupiņa. Pagatavošanas laiks aptuveni 1 h. Porciju daudzums – 4.
Ieteikums – iepriekš sagatavot vistas buljonu , lai garšīgāk.
Sastāvdaļas
1. 4 šķēles sasmalcināta bekona
2. 1 sasmalcināts sīpols
3. 1 liela ķiploka daiviņa , sasmalcināta
4. 1,5 ēdamkarotes miltu
5. 250 ml vistas buljona
6. 120 ml piena
7. 200 g saldā krējuma
8. 6 vidēja izmēra kartupeļi, sagriezti kubiņos
9. 1 tējkarote sāls
10. Čedaras siers, sarīvēts vai smalki sagriezts
11. Sasmalcināti sīpollociņi
View this post on Instagram
Pagatavošana
1. Ņem dziļu pannu vai katliņu, kurā var cept . Ieber bekonu, un cep, līdz ir viegli kraukšķīgs, Ja izmanto pannu, tad laikus jāsagatavo katliņu, kurā pēc tam visu pārlikt, lai turpinātu vārīt zupu.
2. Gatavo bekonu saliek šķīvī. Iegūtajos taukos cep sīpolus. Sīpolus cep līdz ir tie kļūst viegli brūni.
3. Pievieno sasmalcināto ķiploku, cep aptuveni 30 sekundes.
4. Pievieno miltus, cep 2-3 minūtes, līdz viss ir zeltaini brūns.
5. Pievieno vistas buljonu, pienu un saldo krējumu.
6. Pievieno kartupeļus un kārtīgi samaisa. Pievieno sāli.
7. Vāra līdz kartupeļi gatavi.
8. Ar blenderi sablenderē tā, lai paliek daži kartupeļu gabaliņi nesablenderēti.
9. Lej zupu bļodiņā, pievieno sieru, sīpolus un bekonu.
Labu apetīti!
Avots: Kristine_Kulesova Instagram