Foto-Aija Geida

Krēma trubiņas no saldētas kārtainās mīklas 0

Sastāvdaļas
• 500 g saldētas kārtainās mīklas
• 200 g Filadelfijas siera (light)
• 200 ml saldā krējuma
• 2 ēdamkarotes cukura
• 3 ēdamkarotes apelsīna sulas
• 2 ēdamkarotes rīvētas apelsīna miziņas
• apelsīns

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Kārtaino mīklu atlaidina aptuveni 10 minūtes un sagriež centimetra platās strēmelēs. A4 zīmēšanas papīru pārgriež uz pusēm un izveido turziņas, kam abi gali ir vaļā un viens gals šaurāks par otru. Malas piefiksē ar skavotāju. Konditoru specializētajos veikalos var nopirkt metāla pamatnes, uz kurām rullēt mīklu.

Mīklas strēmeles tin apkārt turziņām, izveidojot trubiņas. Cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 15–20 minūtes, līdz kļuvušas zeltaini brūnas. Atdzesē un uzmanīgi izņem papīru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Gatavo krēmu. Traukā lej saldo krējumu, pievieno Filadelfijas sieru, cukuru un sakuļ stingrās putās. Pieber rīvētu apelsīna miziņu, pielej apelsīna sulu un vēl mazliet samaisa. Apelsīnu sagriež smalkos gabaliņos un iejauc masā. Pilda trubiņās un pārkaisa ar pūdercukuru.

Trubiņās var pildīt putukrējumu, kas samaisīts ar gaļas mašīnā izmaltu vai caur sietu izberztu biezpienu, pievieno mazus augļu sukāžu gabaliņus un nedaudz cukura.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.