Krekeri ar auzu pārslām 0

Sastāvdaļas. 40 g maltu auzu pārslu, 150 ml piena, 30 g sviesta istabas temperatūrā, 2 ēdamkarotes cukura, 1 ½ tējkarotes cepamā pulvera, 1 tējkarote maltu anīsa sēklu, ½ tējkarotes sāls,

Reklāma
Reklāma

75 g rudzu miltu, 90 g kviešu miltu.

Kā gatavot?

Veselam
Kā saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
“Joprojām notiek ceturtā karavīra meklēšana…” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 295
TV24
Putina propagandisti uzkāpuši uz pamatīgas “melnās strīpas”
Lasīt citas ziņas

Pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, iemaisa tajā maltas auzu pārslas un atstāj atdzist. Tad iemaisa mīkstu sviestu, cukuru, sāli, maltas anīsa sēklas (ja nepatīk anīss, var likt nemaltas ķimeņu sēkliņas) un rudzu miltus, kuros iemaisīts cepamais pulveris. Samaisa un pakāpeniski pievieno kviešu miltus, līdz veidojas bieza mīkla (atkarībā no miltu kvalitātes, nepieciešamais daudzums var mainīties). Mīca mīklu, līdz tā elastīga un vienveidīga. Atstāj uz pusstundu atpūsties.

Tagad pats atbildīgākais – mīkla jāizveltnē maksimāli plānā kārtā! To ieteicams darīt uz cepamā papīra, tad uzreiz ar to arī varēsiet likt krekerus cepties uz pannas. Ja mīkla neļaujas izveltnēties un ir pārāk elastīga, tā jāatpūtina vēl 20 minūtes. Kad mīkla izrullēta, to ar robainu nazi sagriež strēmelītēs, lai veidojas gareni taisnstūrveida cepumiņi. Ja ir vēlēšanās, tos pirms likšanas cepeškrāsnī var pārkaisīt ar sāli. Cep 220 °C temperatūrā aptuveni 10 minūtes. Ļoti jāuzmana, lai nepiedeg. Sanāk gardi un veselīgi krekeri!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.