Krējuma kūka ar pildījumu: gatava 15 minūtēs! 5
Ļoti vienkārša, ātri pagatavojama mīkla un krēms no krējuma – no tā izdodas lieliska, garšīga mājās gatavota kūka. Galvenais, kas jāievēro – jādod laiks, lai pildījums kārtīgi “iesūktos” tortē. Tad šis deserts nebūs ne salīdzināms ar tiem saldēdieniem, kas ir nopērkami kulinārijas stendos.
Ātri pagatavojamā krējuma kūka ar pildījumu
Sastāvdaļas:
Krējums skābais – 400 grami (200 grami mīklai, 200 grami pildījumam)
Cukurs – 1 glāze (1/2 glāze mīklai, 1/2 glāze pildījumam)
Soda – 1 tējkarote
Milti – 3 glāzes
Sāls – šķipsniņa
Pagatavošana:
1. Sagatavo visas nepieciešamās sastāvdaļas.
2. Mīklai var izmantot liesu krējumu, bet pildījumam tomēr labāks būs treknāks, piemēram, 25% krējums. Tad pildījums būs daudz gardāks!
3. Gatavojot mīklu, krējumā ieberiet sodu, pievienojiet cukuru un nedaudz sāls. Kārtīgi samaisiet. Pievienojiet caur sietu miltus un kārtīgi maisiet, lai neveidoties kunkuļi.
Sadaliet mīklu četrās daļās, no kuriem vienai ir jābūt nedaudz mazākai par pārējām trim.
Uz galda uzberiet miltus un katru mīklas gabaliņu izrullējiet plānā, apaļā pankūkā, kuras diametrs ir aptuveni 20-23 cm. Mazāko gabaliņu – 16-18 cm diametrā.
4. Katru gabaliņu lieciet uz restītēm vai cepešpannas, kurā ieklāta folija vai cepampapīrs un cepiet iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 200 grādiem, vidēji 8 līdz 10 minūtes. Raugiet, lai maliņas nepiedeg! Izņemiet un ļaujiet mazliet atdzist.
5. Tikmēr gatavojiet pildījumu! Ar mikseri sakuliet krējumu kopā ar cukuru.
6. Kad izceptā mīkla ir atdzisusi, ņemiet katru gabaliņu, lieciet kārtās vienu uz otra un katru kārtiņu apsmērējiet ar pildījumu.
7. Mazāko mīklas gabaliņu sadrupiniet un lieciet kūkas virskārtā.
8. Ļaujiet kūkai “ievilkties” vismaz 2 stundas un tad tā ir gatava baudīšanai!