Foto-Aija Geida

Kraukšķīgs muslis ar karamelizētu cukuru. Labi garšo bērniem 0

Sastāvdaļas
• 300 g auzu pārslu
• 60 g sviesta
• 70 g sakapātu riekstu vai sēkliņu
• ēdamkarote cukura

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Pannā izkausē sviestu, pievieno auzu pārslas un viegli apcep, visu laiku apmaisot. Tad pieliek sakapātus riekstus, piemēram, mandeles, lazdu riekstus, pekanriekstus, valriekstus, vai sēkliņas (vislabāk garšo saulespuķu sēkliņas, interesantas garšas nianses var iegūt, ja pievieno grauzdētas ķirbja sēklas). Turpina cept uz lēnas uguns, līdz rieksti vai sēklas nedaudz apgrauzdējušies. Nobeigumā pievieno cukuru. Kad tas izkusis, pannu noņem no uguns. Musli izkārto platos šķīvjos, lai atdziest (ja atstāj uz pannas, karamelizētais cukurs auzu pārslas salipina kopā). Ja musli paredzēts ēst ar saldinātu jogurtu, cukuru nepievieno.

Šis muslis labi garšo bērniem, jo auzu pārslas cepšanas procesā kļuvušas patīkami kraukšķīgas, var just karamelizētā cukura garšu. Barojošs muslis.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.