Kraukšķīgie žagariņi ar brūno cukuru un bumbieriem 0
Sagatavošana: 1 stunda 40 min.
Termiskā apstrāde: 12-15 min.
Pagatavošana
1. Bumbierus nomizo, izņem serdi, sarīvē, sajauc ar augu eļļu.
2. Krūzītē samaisa 1/3 glāzes silta (38-40oC) ūdens un raugu. Atstāj uz 10 minūtēm. Raugam jāuzputo.
3. Sajauc cukuru un kanēli. Lielā bļodā iesijā miltus un cieti, pusi cukura un kanēļa maisījuma un 2/3 augu eļļas un bumbieru maisījuma. Iejauc mīklu. Maisa, kamēr mīkla kļūst elastīga un vairs nelīp pie rokām – aptuveni 10 minūtes.
4. Mīklu izrullē uz darba virsmas, kas pārkaisīta ar miltiem. izveido taisnstūri aptuveni 60×30 cm. Tā virsmu pārziež ar atlikušo eļļas un bumbieru maisījumu, pārkaisa ar atlikušo cukuru un kanēli.
5. Taisnstūri pārloca uz pusēm garumā (lai tas kļūtu divas reizes šaurāks). Rūpīgi piespiež mīklu visā virsmas laukumā, malas aizspiež. Taisnstūri sagriež 30 aptuveni 2 centimetrus platās strēmelēs.
6. Strēmeles pārliek uz divām pannām, kas pārklātas ar pergamentu, nelielā attālumā vienu no otras. Liekot uz pannas, katru strēmeli savērpj grīstītē. Izveidotos “žagariņus” pārziež ar eļļu un pārkaisa ar nelielu cukura daudzumu. Pārsedz pannas ar dvieļiem un atstāj uzrūgt siltā vietā aptuveni 1 stundu.
7. Liek pannas cepeškrāsnī, kas sakarsēta līdz 180oC, cep līdz kļūst zeltaini brūni – 12-15 minūtes. Pasniedz siltus vai pilnībā atdzisušus.