Kraukšķīgi un mutē kūstoši plācenīši – falafels 0
Kad gribas kaut ko olbaltumvielām bagātu un ārkārtīgi garšīgu – jāgatavo falafels jeb kraukšķīgie turku zirņu plācenīši.
View this post on Instagram
Sastāvdaļas
700g turku zirņu (var izmantot konservētus, tos iepriekš noskalojot un nosusinot)
1 liels sīpols
3 ķiploka daiviņas
~ 3-4 ēdk. miltu
bunte svaigu pētersīļu
bunte svaiga koriandra
2 tējk. kumina pulveris
1 ēdk. citrona sula
sāls
eļļa cepšanai
Pagatavošana
Blenderī vai smalcinātājā liek turku zirņus, sīpolu, ķiploku, pētersīļus, koriandru, kuminu, citronu sulu un sāli. Visu samaļ līdz vēlamajai konsistencei.
Pārliek turku zirņu masu bļodā un pievieno miltus. Tie vajadzīgi tik daudz, lai masa neliptu pie pirkstiem. No masas veido bumbiņas.
Uzkarsē pannā eļļu un liek cepties izveidotās turku zirņu bumbiņas.
Cep apmēram 2-3min no katras puses vai līdz kļūst zeltainas.
Pasniedz Falafelu uzreiz, kamēr karsts un kraukšķīgs!
Recepti piedāvā: biete.lv