Ekrānuzņēmums

Kraukšķīgi un mutē kūstoši plācenīši – falafels 0

Kad gribas kaut ko olbaltumvielām bagātu un ārkārtīgi garšīgu – jāgatavo falafels jeb kraukšķīgie turku zirņu plācenīši.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas
View this post on Instagram

A post shared by Biete.lv (@biete.lv_) on

Sastāvdaļas

700g turku zirņu (var izmantot konservētus, tos iepriekš noskalojot un nosusinot)

1 liels sīpols

3 ķiploka daiviņas

~ 3-4 ēdk. miltu

bunte svaigu pētersīļu

bunte svaiga koriandra

2 tējk. kumina pulveris

1 ēdk. citrona sula

sāls

eļļa cepšanai

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

Blenderī vai smalcinātājā liek turku zirņus, sīpolu, ķiploku, pētersīļus, koriandru, kuminu, citronu sulu un sāli. Visu samaļ līdz vēlamajai konsistencei.

Pārliek turku zirņu masu bļodā un pievieno miltus. Tie vajadzīgi tik daudz, lai masa neliptu pie pirkstiem. No masas veido bumbiņas.

Uzkarsē pannā eļļu un liek cepties izveidotās turku zirņu bumbiņas.

Cep apmēram 2-3min no katras puses vai līdz kļūst zeltainas.

Pasniedz Falafelu uzreiz, kamēr karsts un kraukšķīgs!

Recepti piedāvā: biete.lv

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.