Foto: Aija Geida

Kraukšķīgi topinambūri – garda piedeva gaļas vai zivju ēdienam 0

Sastāvdaļas
• 800 g topinambūru
• 60 g sviesta
• 60 ml ūdens
• 2 ēdamkarotes olīveļļas
• 2 rozmarīna zariņi
• 2,5 ēdamkarotes balzametiķa
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• ⅔ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Topinambūrus sagriež gabaliņos un apcep pannā. Pielej ūdeni, uzliek vāku un sutina aptuveni astoņas minūtes, līdz tie mīksti. Tad noņem vāku un cep uz lielākas uguns, līdz viss ūdens iztvaikojis un dārzeņa gabaliņi kļuvuši brūni un kraukšķīgi. Pievieno sakapātu rozmarīnu, sviestu, sāli, melnos piparus un vēl mazliet apcep. Izslēdz uguni, pārslaka ar balzametiķi un samaisa. Kraukšķīga un aromātiska piedeva jebkuram gaļas vai zivju ēdienam.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.