Foto-Shutterstock

Kraukšķīgi siera cepumiņi 0

Šos cepumiņus ir viegli sagatavot un izcept. Jūsu ģimene un viesi tos novērtēs.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Jauni cilvēki riskē nepamanīt zarnu vēža simptomus – ārste brīdina par 5 svarīgākajām pazīmēm
Kokteilis
FOTO. 7 neparastākie veikali Latvijā, ko ir vērts apciemot
Kaut kas tāds nav noticis kopš kara sākuma! Putins spēris negaidītu soli
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 180 g cieta siera, 200 g miltu, 200 g sviesta, 1 ola, garšvielas pēc vēlmēm – ķimenes, magones, sezama sēkliņas. Olas dzeltenums pārsmērēšanai.

Pagatavošana.

Bļodā iesijā miltus ar kaudzīti, vidū izveido bedrīti un tajā liek olu, istabas temperatūras sviestu un smalki sarīvētu sieru. Samīca mīklu, pārklāj ar plēvi un liek saldētavā uz 15 minūtēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Aukstu mīklu izveltnē ar rulli apmēram 5 mm biezumā, izspiež cepumus vēlamā formā. Ja formiņu nav, cepumiņus var vienkārši sagriezt ar nazi.

Cepamajā pannā liek cepamo papīru, virsū liek cepumiņus, pārsmērē ar olas dzeltenumu un pārkaisa pēc vēlmēm ar garšvielām – magonēm, ķimenēm vai sezama sēkliņām.

Cep 200 grādu karstumā apmēram 10–12 minūtes, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.