Kraukšķīgi salāti ar balandām 0
Sastāvdaļas
• 4 lielas salātlapas
• 2 gurķi
• Sauja balandu lapiņu
• 3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
• 3 ēdamkarotes sakapātu diļļu
• 2 ēdamkarotes lociņu
• Nedaudz mizunas un rukolas lapiņu (bez tām var arī iztikt)
• Sauja spinātu
• 100 ml kefīra
• 100 ml skābā krējuma
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• ½ tējkarotes sāls
Pagatavošana.
Visas zaļās lapiņas nomazgā, nosusina uz virtuves dvieļa vai salātu žāvētājā un sakapā. Gurķi ar visu mizu sarīvē uz rupjas rīves. Pievieno kefīru, krējumu, piparus, sāli un visu samaisa. Pasniedz uzreiz, lai neatsulojas.