Kraukšķīgi, marinēti jaunie kāpostiņi. Gatavo vakarā, no rīta liec galdā! 0

Sastāvdaļas

1,3-1,5 kāpostu galviņas
1 bulgāru pipars
1 sīpols
1 ēdamkarote sinepju
50-70 g cukura
100 ml 5% etiķa
100 ml augu eļļas
1 ēdamkarote sāls
Malti melnie pipari pēc garšas

Reklāma
Reklāma

1. variants

Pagatavošana

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Kāpostus smalki sagriež. Sīpolu un piparu sagriež kubiņos.

Dārzeņus liek piemērotā traukā, kārtīgi samaisa, saspaida.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nelielā katliņā ielej etiķi, augu eļļu, ieber cukuru un sāli. Ļauj uzvārīties, kamēr sāls un cukurs izšķīst.

Kāpostus pārlej ar karsto marinādi, pievieno piparus un kārtīgi samaisa, vispirms ar karoti, lai neapdedzinātos, pēc tam ar rokām. Vienlaicīgi pievieno sinepes.

2. variants

Marinādei uz 1 l verdoša ūdens vajadzīgas 4 ēdamkarotes cukura, 2 ēdamkarotes sāls, 2-3 ēdamkarotes etiķa, 1/2 glāze augu eļļas.

Kāpostus sagriež, sajauc ar rīvētiem burkāniem.

Katliņā liek kāpostu kārtu, pārkaisa ar smalki sagrieztiem ķiplokiem. Pēc tam kārtas turpina likt virsū vienu otrai.

Pārlej ar karstu marinādi. Kāpostiem uzliek slogu.

Ja kāpostus pēc šīs receptes gatavo vakarā, no rīta tie jau gatavi. Atliek pievienot lociņus un zaļumus un celt galdā.

Šai variantā augu eļļu marinādei var nepievienot, bet to pielikt jau gataviem marinētajiem kāpostiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.