Foto: Fotolia

Kraukšķīgās medus piparkūkas 0

Sastāvdaļas
500 g kviešu miltu
300 g medus
100 g tumši brūnā cukura
100 g skābā krējuma
100 g sviesta
40 – 50 g piparkūku garšvielu
30 g cepamā pulvera
1 ola
šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
1) Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno medu, cukuru un sāli. Nepārtraukti maisot, karsē masu, līdz cukurs ir izkusis, tad pievieno piparkūku garšvielas.
2) Katliņa saturu atdzesē apmēram 15 minūtes, tad tajā iemaisa olu, skābo krējumu un cepamo pulveri. Pievieno pusi no miltiem, masu kārtīgi sajauc, tad pievieno atlikušos miltus un mīklu samīca ar rokām. Liek ledusskapī un atdzesē apmēram stundu.
3) Mīklu izrullē 0,3 cm biezu, ar formiņām veido piparkūkas, tās izkārto uz cepamās plātnes. Gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī astoņas minūtes.

Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties”

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai Ziemassvētku smarža ienāk Jūsu mājās!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.