Kraukšķīgas karstmaizītes! 4 kārdinošas receptes 4
Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Ar papriku un tomātiem
Kad noguris atnāc pēc darba vai saulainās dienās strādā laukā un nav iedvesmas daudz laika pavadīt pie plīts, izsalkumu var remdēt ar kārdinoši kraukšķīgām karstmaizītēm, ko var pagatavot 10–15 minūtēs.
(6 porcijas)
• Bagete
• ½ paprikas
• 2 dzeltenie tomāti
• 50 g žāvētas gaļas vai kvalitatīvas desas
• 40 ml skābā krējuma
• 50 g labi kūstoša siera
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• 4 ēdamkarotes sakapātu zaļumu (pamatā pētersīļi, mazliet lociņu un diļļu)
• ½ tējkarotes sāls
Bageti sagriež šķēlītēs un liek pannā, kas izklāta ar cepamo papīru. Papriku, gaļu un tomātus sagriež mazos gabaliņos, sieru sarīvē, zaļumus sakapā. Visu saber bļodā, pārkaisa piparus, pievieno sāli un krējumu. Samaisa. Kārto uz maizītēm un cep iepriekš līdz +200 °C sakarsētā cepeškrāsnī 12–15 minūtes. Pasniedz siltas.