Kraukšķīgas un cukurotas biezpiena bumbiņas 7
Mīkstas, gardas un ātri pagatavojamas – šīs sātīgās biezpiena bumbiņas jeb pončiki būs lielisks papildinājums jebkuram galda klājumam, tās labprāt uz kārā zoba liks gan bērni, gan pieaugušie.
Sastāvdaļas
2 olas
4 ēdamkarotes cukura
1 tējkarote vaniļas cukura
250 g biezpiena
½ tējkarotes sodas
1 tējkarote citrona sulas
2 glāzes miltu
Pūdercukurs
Šķipsniņa sāls
Augu eļļa (aptuveni 250 ml)
Pagatavošana
1. Sakuļ olas ar cukuru.
2. Citā bļodā ieliek biezpienu, pievieno tam sakultās olas, sodu, kas dzēsta ar citrona sulu, miltus un šķipsniņu sāls. Visu samaisa līdz viendabīgai konsistencei. Mīkla sanāks lipīga.
3. Sasmērē rokas ar augu eļļu un veido no mīklas mazas bumbiņas.
4. Piemērotā katlā uzliek karsēties augu eļļu, kad tā uzkarsusi, samazina karstumu.
5. Vāra bumbiņas eļļā aptuveni 2–3 minūtes, līdz tās iegūst zeltainu nokrāsu.
6. Izņem bumbiņas un uzliek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu.
7. Pārkaisa bumbiņas ar pūdercukuru.
Labu ēstgribu!