Foto: Evija Trifanova/LETA

Kraukšķīgas un cukurotas biezpiena bumbiņas 7

Mīkstas, gardas un ātri pagatavojamas – šīs sātīgās biezpiena bumbiņas jeb pončiki būs lielisks papildinājums jebkuram galda klājumam, tās labprāt uz kārā zoba liks gan bērni, gan pieaugušie.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

2 olas

4 ēdamkarotes cukura

1 tējkarote vaniļas cukura

250 g biezpiena

½ tējkarotes sodas

1 tējkarote citrona sulas

2 glāzes miltu

Pūdercukurs

Šķipsniņa sāls

Augu eļļa (aptuveni 250 ml)

Pagatavošana

Mājas
10 ēdieni, kurus nekad nedrīkst dot kaķiem — jūs būsiet pārsteigti
Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
Tiklīdz karš Ukrainā beigsies, Putins varētu ātri pārvietot karaspēku uz Baltijas valstu robežām – vācu izlūkdienests
Lasīt citas ziņas
Foto: povar.ru

1. Sakuļ olas ar cukuru.

Foto: povar.ru
CITI ŠOBRĪD LASA

2. Citā bļodā ieliek biezpienu, pievieno tam sakultās olas, sodu, kas dzēsta ar citrona sulu, miltus un šķipsniņu sāls. Visu samaisa līdz viendabīgai konsistencei. Mīkla sanāks lipīga.

Foto: povar.ru

3. Sasmērē rokas ar augu eļļu un veido no mīklas mazas bumbiņas.

4. Piemērotā katlā uzliek karsēties augu eļļu, kad tā uzkarsusi, samazina karstumu.

Foto: povar.ru

5. Vāra bumbiņas eļļā aptuveni 2–3 minūtes, līdz tās iegūst zeltainu nokrāsu.

Foto: povar.ru

6. Izņem bumbiņas un uzliek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu.

Foto: povar.ru

7. Pārkaisa bumbiņas ar pūdercukuru.

Labu ēstgribu!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.