Kraukšķīgā zemeņu kūka. Krāšņs svētku deserts 0
Sastāvdaļas:
(6 porcijām)
40 grami sviesta
125 ml saldā krējuma
100 g cukura
25 g mandeļu, sagrieztas plānās plāksnītēs
25 g attīrītu un sagrieztu pistāciju
50 g miltu
Rotāšanai:
200 g mīkstā siera
400 g kondensētā piena
citrona miziņa
citrons
8 ēdamkarotes citrona sulas
140 ml saldā krējuma, viegli sakulta
450 g zemeņu
2 ēdamkarotes sarkano jāņogu želejas
Šo krāšņo svētku desertu gatavo pāris stundas pirms svinībām.
1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Cepampannā ieklāj cepamo papīru. Katlā liek sviestu, saldo krējumu un cukuru. Uzvāra, visu laiku maisot. Ņem nost no uguns un pievieno miltus un riekstus. Pusi masas liek 20 cm (pa diognāli) lielā formā un cep 10-12 minūtes, līdz veidojas gaiši brūna krāsa.
2. Sakuļ mīksto sieru, tad pakāpeniski pievieno kondensēto pienu, citronu un viegli sakultu putukrējumu. Atdzesē 2-4 stundas, līdz krēms sacietē.
3. Caur sietu izberž 4 zemenes. Pievieno cukuru un želeju, nedaudz uzsilda, visu laiku maisot. Vāra 2-3 minūtes, lai veidotos sīrupveidīga masa. Pēc tam atdzesē.
4. Želejas masu atdzesē, tad pārklāj kūku. Pēc vēlēšanās var rotāt kūkas virspusi un sānus ar putukrējumu vai vārīto krēmu.
Recepte no obed-doma.com