Kraukšķīgā šokolādes kūciņa 0
Pamatnes gatavošana
Mikserī samaisa sausās sastāvdaļas. Pievieno kubiņos sagrieztu sviestu un ātri sablenderē.
Pievieno olu un atkal puto.
Mīklu liek uz miltiem apkaisītas virsmas un saveļ mīklas kamoliņu. Noliek ledusskapī uz vismaz divām stundām, bet vislabāk – uz diennakti.
Šī mīklas daudzuma pietiks divām tartēm, tāpēc daļu var sasaldēt un izmantot citreiz.
Aukstu mīklu izrullē, izklāj uz plāts un cep 150 grādos 15 minūtes.
Kad izcepies, atdzesē.
Kraukšķīgās kārtas gatavošana
Izkausētu šokolādi samaisa ar rīsiem, un ar tortes formas palīdzību veido otro kārtu.
Krēma pagatavošana
Saldo krējumu samaisa ar pienu un uzsilda.
Olu dzeltenumu samaisa ar cukuru.
Dzeltenumiem, pakāpeniski iemaisot, pievieno karsto masu.
Visu masu lej katlā un liek uz vidējas uguns, pakāpeniski maisot, līdz sabiezē.
Daļu krēmu sajauc ar šokolādi, tad pievieno atlikušo krēmu. Pārklāj trauku ar plēvi un atdzesē.
Atdzisušo krēmu vienmērīgi klāj uz tartes, nolīdzinot un pārkaisot ar kakao pulveri.
Avots: umnicca.livejournal.com