Foto: Shutterstock

Kraukšīgie un aromātiskie siera cepumiņi 1

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Lasīt citas ziņas

Lai arī cepumu pagatavošana prasa gana daudz darba un pacietības, ir vērts papūlēties, jo tie ir garšīgi un ilgi uzglabājas. Ja cepumi ir krājumā, launagā vai citā ēdienreizē būs, ko baudīt kopā ar tēju un kafiju. Tie arī noderēs, lai uzcienātu negaidītus ciemiņus.

Šoreiz recepte siera cepumiņiem!

Siera cepumi

Sastāvdaļas:

• 350 g kviešu miltu
• 300 g sviesta
• 300 g Holandes siera
• 100 g Parmas siera
• 50 g saulespuķu sēklu
• 50 g ķirbja sēklu
• 50 g sezama sēklu
• Malti melnie pipari
• Kaltēti čili pipari
• Sāls

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Sarīvē Holandes un Parmas sieru, pievieno istabas temperatūrā atlaidinātu sviestu, iesijā miltus un visu ar rokām rūpīgi samīca.

2. Kad mīkla samīcīta, pieber garšvielas (sāli vajag nedaudz, jo siers ir sāļš) un sēkliņas un visu vēlreiz samīca. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz stundu ieliek ledusskapī.

3. Mīklu plāni izrullē – tad cepumi būs kraukšķīgāki – un, izmantojot piparkūku formiņas, izspiež cepumus.

4. Kārto uz plāts, uz kuras izklāts cepampapīrs, noziež ar sakultu olu, pārkaisa ar sēkliņām un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C aptuveni 20 minūtes, līdz cepumi ir viegli zeltaini.

5. Kviešu miltus var aizstāt ar kukurūzas vai rudzu miltiem. Ja vēlas izteiktāku sēkliņu garšu, tās pirms pievienošanas apgrauzdē. To vietā var izmantot arī drupinātus riekstus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.