Svinam pavasari krāsaini! 3 košas receptes 0
Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Šodien sākas pavasaris! Līdz ar siltāka laika iestāšanos gribas baudīt pavasarīgāku maltīti. Turklāt košas un sulīgas krāsas vēlamies redzēt ne vien apģērbā, bet arī uz šķīvja. Lūk, dažu ēdienu receptes ierosmei!
Pavasara salāti
Sastāvdaļas
• salātu maisījums (rukola, spināti u.c.)
• paprika
• ķirštomāti
• pesto
• valrieksti
Mērcei:
• Jaunpils svaigais siers ar tomātiem un garšaugiem
• citrona sula
• sāls
• cukurs
Pagatavošana
Uz šķīvja kārto salātu maisījumu, virsū liek sagrieztu papriku un tomātus, pārslaka mērcīti, kas pagatavota no eļļas, kas pārlieta Jaunpils svaigajam sieram ar tomātiem, citrona sulas, sāls un mazliet cukura.
Salātiem uzbārsta sasmalcinātus valriekstus, pievieno siera bumbas ar tomātiem un ķirštomātus, kas pārgriezti uz pusēm un piepildīti ar pesto un svaigā siera bumbiņu.
Melno pupiņu pasta ar krēmsieru un garnelēm
Sastāvdaļas
• melno pupiņu pasta
• Smiltenes krēmsiers
• garneles
• ķiploka daiviņa
• citrona sula
• citronpipari
• zaļumi
• smiltsērkšķu ogas
Pagatavošana
Melno pupiņu pastu vāra, līdz gatava. Krēmsieru maisot izkausē katliņā, pievieno citronpiparus, mazliet citrona sulas un izspiestu ķiploka daiviņu un visu uzvāra.
Mērci pārlej pastai, viegli iemaisa un liek uz šķīvja. Garneles viegli apcep sviestā, kam pievienots ķiplociņš, un pārliek pastai.
Pasniedzot dekorē ar zaļumiem, citrona šķēlītēm un smiltsērkšķu ogām, kas ne vien lieliski izskatās, bet garšas ziņā lieliski sader ar pārējām ēdienam sastāvdaļām.
Tomātu biezzupa
Sastāvdaļas
• Jaunpils svaigais siers ar ķiplokiem
• kūpināts šķiņķis
• burkāni
• paprika
• sīpoli
• tomātu sula
• saldais krējums
• sāls, pipari
• baltmaizes grauzdiņi
• apgrauzdētas sēkliņas
• pesto
Pagatavošana
Katliņā viegli apcep sīpolus, burkānus un papriku. Pārlej mazliet ūdens, pievieno sāli un piparus un vāra uz lēnas uguns, līdz apceptie dārzeņi gatavi.
Tad sablendē, pieliek sīki sagrieztu kūpinātu šķiņķi, pielej tomātu sulu un visu uzvāra. Nobeigumā pievieno saldo krējumu. Kad virums uzsit burbuli, katliņu noceļ no uguns.
Zupu pasniedz ar baltmaizes grauzdiņiem, pesto, apgrauzdētām sēkliņām un Jaunpils svaigo sieru ar ķiplokiem, kas zupai piešķir neatkārtojamu garšu.
Ēdienus gatavojusi Auces bērnudārza Pīlādzītis šefpavāre Ilva Liepniece.
Raksts tapis sadarbībā ar biedrību Siera klubs