PADOMI 3
• Sarkanīgu nokrāsu var iegūt, izmantojot biešu sulu, avenes, dzērvenes, ķiršu kompotu vai granātābolu sulu, arī asinszāli.
• Zaļgandzeltenas olas sanāk kumelīšu novārījumā, piparmētrās, spinātu lapās un pelašķu tējā.
• Līdzīgu toni rada rudzu zelmenis un pirtsslotu kaltēto lapu novārījums.
• Sarkanbrūnas olas var dabūt, krāsojot karija un čili pulverī, sīpolu mizās.
• Lai olas būtu dzeltenas, izmanto nātru lapas, zaļo tēju un kurkumas pulveri.
• Zilganpelēkos un violetos toņus rada sarkano kāpostu, melleņu, aroniju un arī hibiska novārījums.
• Lai iegūtu daudzveidīgākus rakstus, olai var pietīt dažāda lieluma putraimus, griķus, šķeltos zirņus, rīsus, lēcas, ķimenes.
• Nokrāsotās olas ieziež ar eļļu – būs košāka krāsa, arī spīdumiņš.