Krāsnī cepts lasis ar dārzeņiem: izcila šefpavāra recepte! 0
Laiks, ko pavadām mājās, prasa arī nepārtrauktu maltīšu plānošanu un gatavošanu. “Rimi” gardēde Signe Meirāne un šefpavārs Normunds Baranovskis ir sagatavojuši 7 dienu maltīšu plānus, kas ģimenēm ļaus baudīt lieliskas maltītes un kārtējo reizi nelauzīt galvu par to, ko celt galdā.
Šodien idejai un iedvesmai – šefpavāra Normunda Baranovska recepte krāsnī ceptam lasim ar dārzeņiem!
Lasis ar krāsnī ceptiem dārzeņiem
4 personām
Pagatavošanas laiks: 35 minūtes
Sastāvdaļas:
- 250 laša filejas
- ½ ziedkāposta
- 3 burkāni
- 800 g kartupeļu
- 4 ķiploka daiviņas
- 50 ml olīveļļas
- sāls pēc garšas
- 1 citrons
- laša marināde (1 ēd. k. Teryaki garšvielas, 1 ēd. k. maltas saldās paprikas, 2 ēd. k. olīveļļas)
- 200 ml saldā krējuma mērcei
Pagatavošana:
Sagatavo dārzeņus – notīri un sagriez mazākos gabalos. Pievieno ķiploku, sāli un olīveļļu, liec cepeškrāsnī cepties 200 grādos uz 20 minūtēm.
Iemarinē lasi – sajauc Teryaki ar paprikas pulveri, citrona sulu un olīveļļu un apviļā tajā laša fileju. Kad dārzeņi ir cepušies 20 minūtes, pievieno lasi un turpini cept vēl 15 minūtes. Pagatavo mērci – uzsildi saldo krējumu, pievieno sāli un sulu no puses citrona. Pasniedzot pārlej ar to lasi un dārzeņus.