Foto: Timolina/Shutterstock

Krāsnī ceptas vistu kājas ar ķiplokiem un timiāna lapiņām 0

Sastāvdaļas
• 2 lielas vistu kājas (800 g)
• 500 g nomizota riekstu ķirbja, sagriezta gabalos
• 100 g ķiploka (2 galviņas)
• 60 g lielo dārza dzērveņu
• 5 g timiāna (6 zariņi)
• 3 ēdamkarotes olīveļļas
• sāls, svaigi malti melnie pipari

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Veselam
Kā tad ir pareizi ēst hurmas – ar vai bez mizas? Uztura speciālistiem ir kategoriska atbilde
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Vistu kājas ierīvē ar sāli un pipariem. Pannā ielej eļļu, ieliek timiāna zariņus, uz tiem liek vistu kājas. Ķiploku galviņas horizontāli pārgriež uz pusēm (lai apakšējā daļa turas kopā). Blakus vistas kājām liek ķirbja gabalus, ķiploku puses, pārslaka olīveļļu un uzber timiāna lapiņas.

Pannai pārklāj foliju un liek krāsnī 200 °C cepties vienu stundu. Tad izņem ārā, ieber dzērvenes un liek atpakaļ krāsnī (vēl arvien ar foliju) cepties vēl 20–30 minūtes. Noņem foliju, gaļu aplaista ar šķidrumu no pannas un apbrūnina.

CITI ŠOBRĪD LASA

Šādā veidā var cept arī veselu vistu. Ķiploku cienītāji dažas daiviņas var iebakstīt gaļā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.