Foto: Vanillaechoes/Shutterstock

Krāsnī ceptas ķirbja šķēles 0

Sastāvdaļas
• neliels muskatķirbis
• zilais siers (vai kāds cits pikants siers)
• valrieksti
• olīveļļa
• malts muskatrieksts
• sāls, pipari

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Ķirbi var cept ar visu mizu, taču ērtības labad to var nogriezt un ķirbi sagriezt centimetru biezās šķēlēs.

Cepamajā pannā ieklāj cepampapīru, uz tā kārto ķirbja šķēles. Katru apslaka ar olīveļļu, uzkaisa sāli, piparus, malto muskatriekstu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Cep sakarsētā cepeškrāsnī (200 °C) aptuveni 10 minūtes. Izņem pannu un uz ķirbja šķēlēm liek sadrupinātu sieru vai siera šķēles un sadrupinātus valriekstus. Liek krāsnī un cep vēl 10 minūtes.

Krāsnī ceptas ķirbja šķēles vislabāk garšos vēl karstas, taču tās būs lieliskas arī aukstas kopā ar spinātu, salātu lapām un kādu vieglu mērcīti.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.