Foto – Anda Krauze

Krāsnī cepta jēra karbonāde ar burkānu gratīnu 0

Jēra šķiņķi sagriež uz pusēm, uzkaisa sāli un piparus, liek pīļu taukos, pievieno vienu ķiploka daiviņu, rozmarīnu, apsedz ar foliju, liek krāsnī un cep trīs stundas +100 °C temperatūrā, kamēr gaļa mīksta.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Jēra karbonādi ar kauliņu sagriež porcijās, uzkaisa sāli un piparus, sakapātu rozmarīnu un aprauj uz sakarsētas pannas. Pēc tam liek cepeškrāsnī un 5 minūtes turpina cept +180 °C temperatūrā.

Parastos burkānus nomizo, sagriež kubiciņos, pievieno ingveru, ūdeni un vāra, kamēr mīksti. Tad liek blenderī, pievieno sviestu un sāli, sablendē un izberž caur sietu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Saldajam krējumam pieliek ķiploku, rozmarīnu, sāli, piparus un uzvāra.

Krāsainos burkānus vāra sālsūdenī, kamēr mīksti. Sagriež plāni un kārto veidnē, starp kārtām lejot savārīto krējumu un sieru. Cep cepeškrāsnī +200 °C desmit minūtes.

Šitaki sēnes apcep olīveļļā, pievieno ķiploku un timiānu.

Uz šķīvja kārto jēra karbonādi ar kauliņu, jēra šķiņķi, burkānu biezeni (gratīnu), ceptās sēnes, dekorē ar kresēm.

Piedāvā restorāna “Neiburgs” pavārs Linards Davļetšins

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.