Foto – Gints Ivuškāns

Krāsnī cepta bute ar pētersīļu mērci 0

Sastāvdaļas
4 svaigas butes
110 ml olīveļļas
paprika
kaperi
sāls un pipari
bunte pētersīļa zaļumu
2 šķēles baltmaizes
ķiploka daiva
citrons sulai

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
3 visbīstamākās zodiaka zīmju pārstāves, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem var atņemt citas vīrieti
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Butes izķidā un ādā veido iegriezumus, lai labāk ievilktos marināde. Pagatavo marinādi: papriku iztīra, sagriež kubiņos, kaperus un ķiploka daiviņu sakapā, visu sajauc ar olīveļļu. Ar šo maisījumu iesmērē zivis un ļauj ievilkties vienu stundu. Pēc tam cep krāsnī 180 °C temperatūrā 10–15minūtes.

Maizi izmērcē aukstā ūdenī, tad blendē kopā ar pētersīļa zaļumiem, ķiploka daivu, citrona sulu, sāli un lēnām lej klāt aptuveni 100 ml eļļas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Zivis var cept arī uz grila vai ugunskurā, tikai tad tās liek uz cepampapīra, ko novieto uz vairākās kārtās salocītas folijas vai metāla plāksnes. Ietīt nevajag, lai tiek klāt dūmiņš, tā smarža un garša.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.