Krāsaini, veselīgi un neticami garšīgi dārzeņu salāti 0
Ikdienu var padarīt krāsaināku, veselīgāku un garšīgāku ar dārzeņu salātiem. Vismaz mazdrusciņ. Par to varam pārliecināties, mūsu uzņēmuma ēstuvē apēdot salātus, kas ar savu izskatu un aromātu vilina jau pa gabalu. Lai tos pagatavotu, ņem 1 kabaci, 1 marinētu gurķi, 1 svaigu gurķi, 1 burkānu, ½ zaļās paprikas, ½ dzeltenās paprikas, no zaļumiem – lupstāju, dilles, lociņus. Dārzeņus sagriež salmiņos, zaļumus sasmalcina.
Pagatavo mērci: eļļai pievieno cukuru, sāli, citronu sulu (vai etiķi), sajauc, uzlej salātiem un viegli samaisa. Ļauj nostāvēties 15–20 minūtes, tad ceļ galdā. Šie salāti var būt pamatēdiens vai piedeva gaļai, zivij vai kartupeļiem.