Krabju nūjiņas alus mīklā 0
Sastāvdaļas
• 200 g krabju nūjiņu
Mīklai
• 100 g kviešu miltu
• 100 ml gāzēta minerālūdens
• 100 ml bezalkoholiskā alus
• pipari
• sāls
Pagatavošana.
Mīklas sastāvdaļas sajauc – tai jābūt pankūku mīklas konsistences. Krabju nūjiņas pārgriež uz pusēm, vairākkārt apviļā mīklā un liek uz pannas uzkarsētā eļļā. To uz pannas lej diezgan daudz, lai mīklā apviļātās krabju nūjiņas varētu fritēt. Aptuveni pusminūti fritē no vienas puses un tikpat ilgi no otras puses. Kad ceptajai krabju nūjiņai izveidojusies zeltaini kraukšķīga garoziņa, noņem no pannas un kārto uz paplātes, uz kuras uzklāts papīra dvielis, un nosusina lieko eļļas daudzumu. Pārkaisa sāli un piparus, un – garda uzkoda ir gatava!
Mīklai var pievienot kurkumu. Garšu tā nemainīs, taču mīklu skaisti ietonēs.