Foto: Omkoi/SHUTTERSTOCK

Krabju buljons ar saknēm un nūjiņām 0

Sastāvdaļas
• 2 paciņas krabju nūjiņu
• 1 l zivju vai dārzeņu buljona
• saldais krējums
• 1–2 kartupeļi
• 2 burkāni
• 1 puravs
• 1 selerijas kāts
• sīpols
• pipari
• dilles
• sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Burkānu, puravu un sīpolu sagriež šķēlītēs un katliņā sakarsētā eļļā apcep. Pievieno gabaliņos sagrieztus kartupeļus, seleriju, sāli, piparus, pārlej buljonu (var izmantot buljona kubiciņus) un uz lēnas uguns vāra aptuveni 15 minūtes. Kad zupa gatava, pieliek gabaliņos sagrieztas krabju nūjiņas un virumu uzkarsē. Pēc tam visu sablendē, pielej saldo krējumu un vēlreiz uzkarsē. Lej šķīvjos, pārkaisa dilles. Šai zupai ir skaista krāsa un debešķīgs aromāts!

Sakņu buljona vai zivju buljona kubiciņu vietā var izmantot pastveida buljonu, kura sastāvā ir garneļu, krabju un omāru ekstrakts. Tas zupām, mērcēm vai risoto piešķir izteiktu garšu un aromātu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.