Kotletītes ar putotu olas baltumu. Gardas un gaisīgas! 0
Baltmaizi sagriež gabaliņos, liek bļodiņā, pārlej ar pienu.
Sīpolu notīra, smalki sakapā.
Uz pannas sakarsē eļļu, liek sīpolus, nedaudz sāls un piparu. Cep, kamēr mīksti uz vidējas vai mazas uguns, periodiski apmaisot.
Olas baltumu atdala no dzeltenuma.
Malto gaļu liek bļodiņā, pievieno nospiestu izmērcēto baltmaizi, sīpolus kopā ar eļļu, kurā tie cepās, olas dzeltenumu, sāli un svaigi maltus piparus.
Visu kārtīgi ar rokām izmaisa, vairākas reizes met pret bļodas dibenu.
Padoms. Mešana vajadzīga tāpēc, lai izspiestu no gaļas masas lieko gaisu. Tādējādi gaļas konsistence kļūst gludāka un viendabīgāka, kotletes veidojot un cepot nezaudē formu.
Olas baltumu ar mikseri sakuļ cietās putās, lai pagriežot bļodiņu otrādi, tās nekristu ārā.
Padoms. Olas baltumu kuļ pilnīgi tīrā bļodā, bez tauku pēdām, citādi tas nesakulsies.
Baltumu pievieno kotlešu masai, to kārtīgi izmaisa, izveido kotletes un apviļā miltos.
Padoms. Apviļāšanai var izmantot arī rīvmaizi.
Uz pannas sakarsē sviestu kopā ar eļļu. Liek kotletes, pirms tam nopurinot liekos miltus, lai nepiedegtu un cep no abām pusēm, kamēr zeltaini brūnas.
Pirms cepšanas beigām uz pannas uzlej nedaudz ūdens un sutina zem vāka līdz gatavībai.
Padoms. Var gatavošanu pabeigt arī cepškrāsnī. Gandrīz gatavās kotletes liek uz cepamās pannas, uz kuras uzlikts gabaliņš sviesta, un cep līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī 15-20 minūtes.