Košā burkānu kūka ar glazūru un šokolādes skaidiņām 1
Sastāvdaļas
500 g rīvētu burkānu
275 g miltu
25 g sojas miltu
2 strīķētas ēdamkarotes kanēļa
16 g cepamā pulvera
100 g brūnā cukura
200 g baltā cukura
350 g skābā krējuma
250 g eļļas (labāk bez izteiktas garšas un smaržas)
80 g valriekstu
80 g mandeļu skaidiņu
Glazūrai
180 g krēmsiera
320 g skābā krējuma
100 g pūdercukura
Pagatavošana.
Burkānus notīra un sarīvē. Sasmalcina valriekstus un apcep. Pēc tam apcep mandeļu skaidiņas.
Sajauc abu veidu miltus un cukuru, kanēli, cepamo pulveri. Pielej eļļu un samaisa. Pievieno sarīvētus burkānus un arī krējumu, lai var labāk samaisīt. Beigās iejauc riekstus un mandeļu skaidiņas.
Veidni, kam ir 28 cm diametrs, izklāj ar cepampapīru un ielej kūkas mīklu. Cep cepeškrāsnī 190 grādos 35–40 minūtes. Kūkai jābūt viegli brūnai, ar nedaudz saplaisājušu virspusi. Pēc tam burkānkūku atdzesē.
Gatavo glazūru. Liek bļodā krēmsieru un krējumu, iesijā pūdercukuru, masu ar mikseri nedaudz saputo. Ar gatavo glazūru noklāj atdzisušo burkānkūku. Atstāj, lai sastingst. Dekorē pēc patikas, labi piedien arī svaigas ogas.
Kūka noteikti jāatdzesē, lai glazūras kārta kļūtu stingra, neizplūstu. Tāpēc ieteicams šo kūku naktī atstāt ledusskapī, lai viss kārtīgi savelkas un sastingst.