Košā biešu uzkoda 0
Pagatavošanas laiks: aptuveni 1 stunda
Sastāvdaļas – 200 g vārītu biešu, 200 g svaigu biešu, 120 g tvaicētu biešu, 20 g kaltētu biešu, 40 g marinētu biešu lapiņu, 20 g svaigu biešu lapiņu, sauja pērļu kuskusa, 120 g rikotas biezpiena, sula no vidēja lieluma svaigas bietes.
Pagatavošana.
Šai uzkodai sagatavo vairākas biešu versijas. Var izvēlēties tās, kas patīk labāk.
* Bieti plāni sašķēlē un aptuveni 20 minūtes kaltē cepeškrāsnī – iegūst kraukšķīšus, biešu čipsus.
* Lai pagatavotu tā dēvētos biešu ikrus, pērļu kuskusu novāra un tam uzlej svaigas bietes sulu, samaisa un ļauj ievilkties 10 minūtes. Sulai var pievienot nedaudz sāls un etiķa. Kuskusu iepriekš noskalo, lai vārot nesaliptu.
* Biešu rikotai biezpienu sajauc ar vārītu un sablendētu bieti.
* Biešu lapiņas liek baltajā balzametiķī, kas sajaukts ar ūdeni, un ļauj brīdi iemarinēties.
* Svaigu, vārītu un tvaicētu bieti plāni sagriež.
* Svaigas bietes sulai pieber cukuru (1 : 1) un vāra, kamēr tā novārās un nedaudz sabiezē, kļūst skaisti spīdīga.
Uz šķīvja glīti kārto sagatavotās uzkodas: biešu rikotu, tvaicētās, vārītās un svaigās bietes ripiņas. Dekorē ar kaltēto bieti, marinētām lapiņām un biešu ikriem. Vārītās bietes šķēlītēm uzlej nedaudz biešu redukcijas mērces. Pasniedz uzreiz.
Šāda biešu uzkoda var būt īsta svētku galda rota, bet to var arī pasniegt kopā ar citām uzkodām.