Konkurss “Atklāj pasaules garšas!” 1
Gaļa ir neatņemama sastāvdaļa visu Eiropas tautu nacionālajās ēdienkartēs. Gadsimtiem ilgi glabātas receptes, īpašas gatavošanas metodes un tradīcijas daudzus gaļas ēdienus pat padarījušas par daļu no valstu vizītkartes.
Līdz 6. novembrim gardēžiem un tiem, kuri labprāt eksperimentē ar jaunām garšām, iespējams nobaudīt dažādus gaļas gardumus no visas Eiropas lielākajos “Maxima” veikalos, pie viena uzzinot arī to, kā atšķiras prosciutto no jamon, cik ilgi tiek nogatavināts salami, kas ir foie gras, kā arī vēl citus interesantus faktus par Eiropas gaļas gatavošanas ieražām.
“Latvijas Avīze” sadarbībā ar lielveikalu tīklu “Maxima” aicina lasītājus iepazīt tuvāk Eiropas bagātīgās gaļas gatavošanas tradīcijas, piedaloties konkursā un rodot atbildes uz jautājumiem. Lai atbildētu pēc iespējas precīzāk, aicinām ieskatīties interneta vietnē www.maxima.lv!
Atbildes lūdzam sūtīt “Latvijas Avīzes” redakcijai (Dzirnavu iela 21, Rīga, LV-1010) līdz 4. novembrim (pasta zīmogs) vai elektroniski pa e-pasta adresi [email protected] līdz 4. novembrim ar norādi “Atklāj pasaules garšas!”. Lūdzam norādīt arī savu vārdu, uzvārdu un kontaktinformāciju – ar uzvarētājiem “Maxima” pārstāvji sazināsies personīgi.
No visiem pareizo atbilžu autoriem tiks izlozēti trīs uzvarētāji, kuri savā īpašumā iegūs bagātīgus gaļas gardumu grozus no lielveikalu tīkla “Maxima”.
Jautājumi
1. Kur tiek gatavots oriģinālais prosciutto šķiņķis?
Lombardijas reģionā, Itālijā
Parmas reģionā, Itālijā
Katalonijas apgabalā, Spānijā
2. Viena no populārākajām Spānijas gaļas delikatesēm ir jamon serrano. Ko šis nosaukums nozīmē latviešu valodā?
Karsti kūpināts šķiņķis
Sarkanais šķiņķis
Kalnu šķiņķis
Kas galvenokārt veido Ibērijas melno cūku ēdienkarti (no šo cūku gaļas tiek gatavots Iberico vītinātais šķiņķis)?
Persiki
Ozolzīles un zāle
Kastaņi un lapas
4.Ko tulkojumā no franču valodas nozīmē foie gras?
Zosu aknas
Pīļu aknas
Taukās aknas
5. Beļģijā par nacionālo delikatesi tiek uzskatītas dažādas izsmalcinātas pastētes. Kurā brīdī ēdienreizes laikā pastēte tiek tradicionāli likta galdā?
Mielasta sākumā
Mielasta vidū
Pēc mielasta
6. Cik žāvētās, vītinātās, kūpinātās un nogatavinātās gaļas veidi pieejami “Maxima” veikalos gaļas sortimenta dienās?
400
600
800
7. Kurš ir Eiropā populārākais (visvairāk pārdotais) šķiņķa veids?
Prosciutto
Jamon
Švarcvaldes šķiņķis