Bērzu gardums tējai 0
Svaigas bērzu lapiņas samaļ un sajauc ar medu. Lai vieglāk samalt, pievieno nedaudz cukura. Labs gardums pie tējas. Veicina organisma attīrīšanu, padara možāku.
Egļu dzinumu spēks
Pavasaris ir īstais brīdis, lai iegūtu sulu no egļu jaunajiem dzinumiem, jo tie ir ļoti sulīgi. Izmanto speciālu spiedi zelmenim, taču nekas, ja tādas nav. Egļu dzinumus var sasmalcināt piestā un caur blīvu audumu izspiest zaļo sulu. Iegūst smaržīgu un dzīvības pārpilnu eliksīru, kas labi der atveseļošanās kūrei pēc ziemas.
Svaigi spiesto sulu var iepildīt saldējamos trauciņos un likt saldētavā. Tad visa gada garumā ik rītu var baudīt ar hlorofilu bagātu kokteili – zaļo ledus gabaliņu pievieno ūdenim vai sulai. Ar šāda ledus gabaliņu var notīrīt seju, tā kļūs svaiga, tīra un gluda.
Vairāk par augiem var lasīt žurnāla “36,6°C” pielikumā “Dabas Dziedniecības Ceļvedis”