Foto-Aija Geida

Kolrābju salāti ar pikantu mērci
 0

Sastāvdaļas: 1 neliels kolrābis, 2 vidēji burkāni, 1 neliels zaļš ābols. Mērcei: 2 tējkarotes olīveļļas, 2 tējkarotes citrona sulas, 1 tējkarote kļavu sīrupa,1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu,⅓ tējkarotes maltu melno piparu, ⅓ – ½ tējkarotes sāls.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Sarunas Saūda Arābijā: atklāts, ko Ukraina piedāvās ASV, lai tās atjaunotu militāro palīdzību un atsāktu izlūkošanas datu apmaiņu
Pasaules gals ir tuvāk, nekā domājām: Vatikāna slepenajos arhīvos atrasta sena grāmata, kurā minēts gads, kad pienāks pastarā diena
Maskava nervozē: Kremļa pārstāvis nāk klajā ar paziņojumu Eiropai. Vai pamats satraukumam?
Lasīt citas ziņas

Kolrābi nomizo, ābolam izņem serdi, notīra burkānu. Visus sarīvē uz vidēji rupjas rīves. Pagatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas un sakuļot tās ar dakšiņu, līdz mazliet sabiezē. Ja nav pie­ejams kļavu sīrups, to var aizstāt ar brūno cukuru un tējkaroti ūdens. Salātus atstāj ievilkties uz 10 minūtēm un tad pasniedz. Punkts uz i ir mērcīte. Ja sajauc tikai ar eļļu vai krējumu, garša nav tik aromātiska.

 

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.