Foto – Matīss Markovskis

Kolrābja un fenheļa salāti ar ābolu, mazsālītu lasi un sinepju graudu mērci 0

PAGATAVOŠANA

Gatavo mērci. Blenderī liek sinepes, medu, etiķi un ķiplociņus, viegli kuļ, kamēr rodas viendabīga masa, bet sinepju graudiņi nesadrūp. Pārlej bļodā un viegli iejauc olīveļļu.

Reklāma
Reklāma
Mājas
10 ēdieni, kurus nekad nedrīkst dot kaķiem — jūs būsiet pārsteigti
Atrasts ceturtā Pabrades poligonā pazudušā kareivja ķermenis: viņš neatradās purvā 80
Tiklīdz karš Ukrainā beigsies, Putins varētu ātri pārvietot karaspēku uz Baltijas valstu robežām – vācu izlūkdienests
Lasīt citas ziņas

Iepriekš iesālītu lasi sagriež šķēlītēs. Kolrābi un ābolu nomizo, griež ļoti plānās šķēlītēs. Tikpat plāni sagriež arī fenheli. Visu sagriezto viegli apslaka ar citrona sulu. Sajauc kopā, pievieno mazas bietīšu un salātu baldriņa lapiņas. Plāni sašķēlē svaigu gurķi (to var nemizot).

Uz šķīvja kārto plāni sagrieztos dārzeņus un ābolu, liek laša šķēles, dekorē ar gurķa sloksnītēm, cukurziņu dīgstiem un redīsu ripiņām, uzbārsta melnā sezama sēklas. Salātiem uzlej sinepju un medus mērci.

Pavāres piebilde

CITI ŠOBRĪD LASA

No receptē minētā sastāvdaļu daudzuma iegūst aptuveni 500 gramu mērces, ko ieliek ledusskapī un atstāj citām reizēm.

Salātu baldriņu un bietītes var aizstāt ar citiem salātiem.

36,6 °C konsultante SNEŽANA MATJUKOVSKA, restorāna Cup & Cino pavāre

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.