Plaukstoša papele.
Plaukstoša papele.
Foto – LETA

Kuras koka daļas var izmantot ārstniecībā. Iesaka Rūta Bērziņa-Bērzīte 0

Enerģija no pumpuriem, lapām, mizām, zariņiem

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

“Kā uzņemt koku plaukšanas enerģiju ar dažādām tējām? Kuri koki šajā ziņā ir vērtīgāki, un pret kādām kaitēm tie palīdz?” KITIJA E. VENTSPILĪ

Koku spēks mūsdienās, tāpat kā senatnē, tiek izmantots veselības un enerģijas vairošanai, un tā nav tikai netveramā kosmiskā enerģija – šodien cilvēki vairāk tic redzamajam, taustāmajam vai ar citām maņām uztveramajam. Veci ļaudis zina teikt, ka, pieglaužoties ar vaigu apsei, pāriet zobu sāpes, pieliekot sasisto kāju ievai, mazinās zilums. Visvairāk uzmanības koku enerģijai veltīja seno ķeltu priesteri druīdi. Lai gan daudz liecību atstājušas arī latviešu tautasdziesmas, nevajadzētu no augiem gaidīt neiespējamo. Pirtnieki gan joprojām uzskata, ka pirtsslotai izmantoto koku zari un citi augi vienlīdz ietekmē gan cilvēka miesu, gan garu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kokiem un krūmiem piemīt ne tikai bioenerģētiskas, bet arī ārstnieciskas īpašības – drogas ir pumpuri, lapas, ziedi, augļi, smalkie zariņi un miza. Bioloģijas zinātņu doktore Rūta Bērziņa-Bērzīte mudina pavasarī izmantot gan svaigus koku un krūmu lapu un ziedu pumpurus, gan vasas un tikko plaukušās lapiņas, pievienojot lociņu un citu zaļumu salātiem. Pavasarī to sastāvā ir īpaši daudz bioloģiski aktīvo vielu, turklāt tās ir organismam piemērotās proporcijās un lieliski stimulē vielmaiņas procesus. Rūta Bērziņa-Bērzīte aicina pārmērīgi neaizrauties ar jaunu augļu koku ziedpumpuriem, jo tas var ietekmēt rudens ražu.

Arī pie dažādām garšām jāpierod, jo ne visiem augiem ir patīkama vai saldena garša – daudziem tā ir rūgtena vai sūra, savelkoša.

Tautas medicīnā visbiežāk izmanto priedi, bērzu, liepu, aveni, upeni, papeli, apsi, ievu. Tomēr, tāpat kā garša, arī iedarbība katram var būt citāda.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.