Kokosriekstu panna cotta 0
Kā gatavot?
Ielej katliņā saldo krējumu un kokosriekstu pienu, pievieno cukuru un uz lēnas uguns pavāra 3 – 4 minūtes. Pievieno želatīnu, rūpīgi izmaisa un salej mazos trauciņos (visvieglāk strādāt ar silikona trauciņiem). Ieliek ledusskapī, lai sastingst. Pasniedz ar svaigiem augļiem un ogām. Var pagatavot ogu mērci, tās nedaudz uzsildot katliņā, līdz parādās šķidrums, pievienojot pēc garšas mazliet parastā un vaniļas cukura. Mērci var pasniegt ar ogu gabaliņiem vai samalt blenderī. Rudenī vērts izmēģināt šo panna cotta ar ķirbju – smiltsērkšķu mērci, iznāk veselīgi un ļoti gardi. Proporcija: aptuveni viena trešdaļa smiltsērkšķu un divas trešdaļas ķirbju – visu pasutina katliņā, līdz sākt izjukt, pievieno nedaudz cukura, sablendē un izkāš caur sietiņu smiltsērkšķu sēklas.
Starp citu, kokosriekstu piens nav tas šķidrums, kuru var iztecināt no šī augļa. Šo pienu kulinārijā iegūst no rieksta baltās daļas. To rūpīgi sarīvē, pārlej ar ūdeni un vāra, līdz izveidojas nedaudz krēmīgs šķidrums. Ja tas nav nopērkams bundžiņās, pagatavot nav grūti, tikai kokosriekstam ir jābūt svaigam un aromātiskam. Ja tas ilgi nostāvējis veikalu noliktavās, piens neiznāk kvalitatīvs.