Foto: Elīna Hudobkina-Visocka

Kokosa skaidiņu cepumi – vienaldzīgo nebūs! 0

Autore: Elīna Hudobkina-Visocka

Sastāvdaļas
• 100 g kokos­riekstu skaidiņu
• 120 g ātri vārāmo auzu pārslu (parastās būs par rupju)
• 140 g miltu
• 170 g brūnā cukura
• 140 g sviesta
• 70 g tumšā cukura sīrupa
• tējkarote dzeramās sodas
• ēdamkarote karsta ūdens

Reklāma
Reklāma
CNN: “Nožēlojamā” Eiropa beidzot mostas: Tramps “iegriež” Zelenskim, Vācija atceļ parādu “bremzes”, Francija apsver kodolaizsardzību
Veselam
saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
“Joprojām notiek ceturtā karavīra meklēšana…” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 295
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Katliņā liek sviestu. Kad tas izkusis, pievieno cukura sīrupu, samaisa un liek dzesēties.

Karstajā ūdenī izšķīdina sodu un pievieno padzisušai sviesta un cukura sīrupa masai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Bļodā miltus sajauc ar auzu pārslām, kokosriekstu skaidiņām un brūno cukuru. Kad sastāvdaļas samaisītas, pievieno iepriekš sagatavotā sviesta un cukura sīrupa masu ar sodu. Visu samaisa, līdz izveidojas viendabīga masa.

Masu liek atdzesēties ledusskapī uz 30 minūtēm, lai sastāvdaļas savstarpēji sasūcas un ir vieglāk pēc tam mīklu izrullēt.

Cepumu masu ar mīklas rulli izrullē pēc iespējas plānāk un ar apaļu cepumu formiņu izspiež aplīšus, kurus kārto uz cepešpannas. Cepumu formiņai jābūt ar asām malām, lai vieglāk atdalīt. Izmanto silikona lāpstiņu, lai cepumus vieglāk pārcelt uz cepampannas.

Cep 180 grādos 15 minūtes.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.