
Koka karotes triks – tas būs noderīgs ēdiena gatavošanā, aizstājot citus “gadžetus” 0
Latvieši izsenis lietojuši koka karotes, jo tās ir dabīgas, pieejamas, ir sajūta, ka ar koka karoti maisīts ēdiens garšo labāk, taču patiesībā koka karote var palīdzēt pat vēl vairāk.
Ja ēdiens tiek cepts, ir skaidrs, ka ir būtiski to ievietot pannā tad, kad eļļa ir pietiekami labi uzkarsusi, lai produkts nepieliptu pie pannas. Koka karote var palīdzēt šo brīdi noteikt bez termometra.
Kad eļļa vai cita taukviela ir uzsilusi, iegremdējiet tajā koka karoti! Ja uz karotes sāks veidoties daudz mazu burbulīšu, tas nozīmē, ka karstums ir labs, lai eļļā ievietotu pagatavojamos produktus. Ja burbulīši neparādās, atstājiet karoti eļļā ilgāk, lai sagaidītu brīdi, kad tie parādīsies. Parasti burbulīši veidojas, kad eļļa ir sasniegusi 170 grādu temperatūru.
Ja mājās nav koka karotes, to pašu funkciju, protams, pildīs arī citi koka priekšmeti – koka zobu bakstāmie, pannas lāpstiņa utml.
Ļoti svarīgi gan atcerēties, ka koka priekšmetam, kas tiek iegremdēts eļļā, ir jābūt pilnīgi sausam, pretējā gadījumā var sākties sprakšķēšana un karstā eļļa var nonākt uz ādas, radot apdegumus.