Ko vēl pievienot rasolītim? Šī sastāvdaļa garšai izšķir visu 0
Ne tikai Ziemassvētkos, Jaungadā un Jāņos – rasols uz galda ir teju visos svētkos, tas nav tikai “ziemas ēdiens”.
Tā kā iztikt bez šī ēdiena nevar, interneta dzīles iesaka vienu lietu, kas patiesi uzlabos garšu šiem salātiem, proti, majonēzi iesaka gatavot pašam, – tā mainīs tik ierasto garšu uz labo pusi, padarot tos simtreiz garšīgākus.
Tās pagatavošana nav nemaz tik sarežģīta, kā varētu šķist no pirmā acu uzmetiena.
Lūk, recepte mājās gatavotai majonēzei, kas ir vienkārša un augsti novērtēta:
Sastāvdaļas:
– 1 liela ola
– 1 ēdamkarote (15 ml) citrona sulas (no 1/2 citrona)
– 1 tējkarote Dižonas sinepju
– 1 vidēja ķiploka daiviņa, smalki sakapāta (pēc izvēles)
– 1 glāze (240 ml) augu eļļas (piemēram, saulespuķu vai rapšu eļļas)
– Sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
– Visas sastāvdaļas novieto istabas temperatūrā apmēram 30 minūtes pirms gatavošanas, lai tās sasiltu.
– Sastāvdaļu sajaukšana: Augstā, šaurā traukā (piemēram, burkā) ievieto olu, citrona sulu, Dižonas sinepes un, ja vēlas, smalki sakapātu ķiploku. Pievieno šķipsniņu sāls un piparus. Pārlej sastāvdaļas ar eļļu.
– Sāc blendēt visu ar vidēju jaudu, nepārvietojot blenderi, līdz apakšējā daļā sāk veidoties bieza, balta emulsija (apmēram 10–15 sekundes).
– tad lēnām pacel un nolaid blenderi traukā, lai iejauktu atlikušo eļļu, līdz visa masa ir vienmērīgi sajaukta un iegūta viendabīga majonēze. Tas var aizņemt vēl apmēram 20–30 sekundes.
– Garšas pielāgošana: Pagaršo majonēzi un, ja nepieciešams, pievieno vairāk sāls, piparu vai citrona sulas pēc garšas.
– Uzglabāšana: Pārlej majonēzi noslēdzamā traukā un to var uzglabāt ledusskapī līdz 1 nedēļai.
Šī metode, izmantojot blenderi, ir ātra un uzticama, nodrošinot krēmīgu un garšīgu mājās gatavotu majonēzi.
Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem