Laboratorija – pārbaudei un eksperimentiem 0
Viena no svarīgākajām telpām Lat Eko Food ražotnē ir laboratorija. Šeit katra sagatavotā partija tiek pārbaudīta gan pēc Rūdolfs, gan starptautiskajiem standartiem.
Te rodas arī jaunas receptes. Tās top dažādos veidos. Sākumā galvenais garšotājs bija Rūdolfs, kurš deva “jā” vai “nē” vārdu jaunam produktam. Tagad produkti tiek gatavoti, ņemot vērā māmiņu, bērnu un klientu ieteikumus, kā arī, protams, pašas Rūdolfa saimes domas.
Ražošanas apjomi un nākotnes plāni
2015. gadā tika saražots gandrīz 150 tonnu Rūdolfs produktu. Šogad jau būšot ap 250 tonnām. Ražotnes kapacitāte ir piecas tonnas dienā. Tas nozīmē, ka ražotne nav vēl maksimāli noslogota, ka pasūtījumi un valstu skaits, no kurienes nāk pasūtījumi, var vēl augt, līdz būs jāpaplašina ražotne.
Patlaban ražotnē strādā 20 cilvēku, taču plānots, ka ar laiku darbinieku skaits ražotnē pieaugs.
Nākotnes plānos ietilpst gan jaunu produktu ieviešana, gan eksporta attīstīšana. Iespēju ir ļoti daudz. Svarīgi ir arī motivēt mūsu lauku saimniekus vairāk audzēt BIO produktus, lai būtu vairāk izejvielu, ko var izmantot Rūdolfs ražotnē.
Gatavot jaukus ēdienus, izmantojot Rūdolfs produktus
Lai gatavošana būtu jautrāka, sarīkojām bērnu ballīti! Gan ēdienkarti, gan galda dekoru veidojām piemērotu bērnu dzimšanas dienas viesībām. Pats Rūdolfs uzaicināja trīs savus draugus, un tā mums ar Egiju līdzās pie galda bija divas meitenes un divi puiši. Apkārt valdīja īsta svētku atmosfēra – baloni, cepurītes, tematiskas salvetes, konfektes un dažādi ēdieni, kuriem visiem, izņemot picas, sastāvā bija Rūdolfa produkcija.
Pati gatavošana un ballīte notika skaistā guļbaļķu ēkā ezera malā – viesnīcā Porto Resort, Lilastē, netālu no Saulkrastiem.