Ko pagatavot, ja maciņā svilpo vējš? Trīs sātīgas receptes 3
Ja rodas vēlēšanās ieekonomēt naudu tā, lai to nejustu ģimenes vēders, palīdzēs vienkārši un gardi, bet dažkārt piemirsti ēdieni.
Kartupeļu pankūkas
Nepieciešams
4 vidēja lieluma kartupeļi
2 nelieli sīpoli
1 ola
3-4 ēdamkarotes miltu
Sāls un pipari
Eļļa cepšanai
Krējums
Pagatavošana
Kartupeļus nomizo, sarīvē ar rīvi vai virtuves kombainu. Tieši tāpat rīkojas ar sīpoliem.
Masai pievieno olu un miltus, sāli, piparus un visu rūpīgi samaisa.
Uz karstas pannas ar karoti veido pankūkas, katru nedaudz piespiežot pie pannas, apcep, līdz veidojas zeltaina garoziņa.
Pasniedz ar krējumu.
Labi garšos gan siltas, gan aukstas.
Cepti kartupeļi ar pildījumu
Nepieciešams
4 palieli ar mizu vārīti kartupeļi
2 mazi cīsiņi
1 sīpols
3 ķiploka daiviņas
1 paprika
100 g cietā siera
¼ glāze krējuma vai bezpiedevu jogurta
Rozmarīns, oregano vai citas garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
Cīsiņus sagriež gabaliņos un apcep, tad novieto uz salvetes, lai uzsūktos liekās taukvielas.
Tajā pašā pannā apcep sasmalcinātu sīpolu.
Kad tas kļūst caurspīdīgs, pievieno caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku, smalki sagrieztu papriku un garšvielas.
Vārītos kartupeļus pārgriež uz pusēm, izgrebj viduci, atstājot sieniņas aptuveni 5-7 milimetru biezumā.
Katrā kartupeļu pusītē ieliek mazliet krējuma, tad liek sagatavoto pildījumu.
Visu pārkaisa ar sarīvētu sieru.
Uz neilgu brīdi liek cepeškrāsnī, līdz siers izkusis.
Āboli drumstalās
Nepieciešams
2 āboli
4 ēdamkarotes cukura
100 g miltu
40 g sviesta
Pagatavošana
Ābolus sagriež plānās šķēlītēs, tiem uzber cukuru.
Pannā izkausē 1 tējkaroti sviesta un karamelizē ābolus.
Gatavo drumstalas – sviestu un miltus saberž ar rokām, līdz veidojas drumstalas.
Ābolus liek neliela izmēra cepamveidnē, pārber ar drumstalām.
Cep 20 minūtes 170 grādu temperatūrā.